De zi cu zi

Drepturi egale

E un trend de ceva vreme să țipăm că vrem drepturi egale pentru toată lumea. Consider că e o mare aberație, ca și cea a comunismului și socialismului…e doar o ideologie, fără aplicabilitate practică. Drepturile fundamentale trebuiesc clar respectate pentru ca asa e omenesc, e inuman să omori lumea pe stradă sau mai știu eu ce, însă eu nu pot să pun egal între băiețașul de cartier care vinde telefoane furate la colț și un mecanic auto care muncește zi lumină de-i sar dinții, fie iarnă, fie vară și nu pot să pun egal între un ofițer de armată și o prostituată…chiar nu pot. Dacă pui mâna să citești Declaratia Universala a Drepturilor Omului ai să te lămurești cât de ușor poți să ieși din agalitățile astea…

Așadar cum ar putea oamenii să aibă aceleași drepturi din moment ce nu au aceleași obligații ?

Ca exemplu simplu:
Articolul 26 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului
Orice persoana are dreptul la invatatura. Invatamintul trebuie sa fie gratuit, cel putin in ceea ce priveste invatamintul elementar si general. Invatamintul elementar trebuie sa fie obligatoriu. Invatamintul tehnic si profesional trebuie sa fie la indemina tuturor, iar invatamintul superior trebuie sa fie de asemenea egal, accesibil tuturora, pe baza de merit. ….
cum ar veni:
Universitatea din Cambridge, are taxe anuale pentru anul 2015-2016 între £15.063 și £36.459.
„The total 2015-2016 cost of attending Harvard College without financial aid is $45,278 for tuition and $60,659 for tuition, room, board and fees”

Deci nu-mi rămâne decât să fiu cel care urăște !

5 gânduri despre „Drepturi egale

 1. Urasti mult, des si temeinic pentru cineva care umbla in munti. Ar trebui sa inveti ceva din linistea aceea.

  1. Frustrările trebuie să refuleze cumva… fiecare cum poate! Iar cei ca mine, care urăsc prostia, fudulia, nedreptatea și minciuna, viețuiesc oriunde indiferent de relief ! 😉

 2. Si nu e respectat dreptul omului? E admis la Harvard doar ala care are meritul ca are tac’su bani. La asta ma gandeam si eu, ca un copil oligofren nu e o cauza pierduta atunci cand ai destui bani sa-i platesti scoli inalte. Poate ajunge si presedinte (ex. William W. Bush), sau cine stie ce alt mahar.
  Bine, intr-o tara bananiera ca Romania, nu mai e nevoie sa-i mai platesti facultati.

 3. …hmmm…pai de unde pana unde ai inteles matale ca a avea garantat un drept inseamna ca a beneficia de dreptul ala e mereu gratis?
  E, daca vrei, ca si in cazul informatiilor de la Registrul Comertului: toate informatiile sunt publice, dar asta nu inseamna ca toate sunt gratis.
  Da, oricine poate beneficia de ele. Atat timp cat ti le permiti. Caci saracia sau bogatia nu sunt stabilite prin legi, nu?
  Cum era bancul ala?…A, da: „daca parintii iti sunt saraci, nu e vina ta. Dar, daca si socrii…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.