De zi cu zi

Planuri edilitare

Toată lumea, toată lumea, sare-acum cu mine !! La propriu !!!
Sare în aer ca și traficul rutier bucureștean, care oricum e la pământ !! Poate nu știați, dar dacă nu mergi pe două benzi odată, dacă nu te bagi pe banda 3 si după aia să vrei să faci pe prima la dreapta, sau dacă folosești semnalizările alea portocalii ale mașinii înseamnă că nu conduci in București ! (a se remarca ironia)
În afară de faptul că toată lumea circulă cu mașina după cum îi dictează conștiița, alde nea’ autostradă suspendată ne ia din nou la mișto cu proiectele primăriei capitalei!
Proiectul la care fac referire este cel al reamenajării Căii Victoriei, proiect care, pentru circa 9 milioane de euro, prevede ÎNGUSTAREA cu o bandă a părții carosabile și lărgirea trotuarelor. Evident că zona respectivă nu este deocamdată foarte circulată de pietoni si/sau bicicliști. Dar, oricum, de principiu aș fi perfect de acord cu această măsură, însă mă întreb dacă vreunul din cei din primărie a circulat cu mașina prin București în ultimii (să zicem) doi ani !?
Dragi tovarași și preteni, nu vi se pare mai normal la cap că înainte să începi alte șantiere să termini mai întâi lucrările deja începute de câțiva ani în oraș și abandonate ??!!
Strada Berzei, una din străzile care ar trebui să preia din traficul de pe Calea Victoriei e în șantier de ceva vreme și de vreun an nu am văzut să se mai facă ceva. (vezi harta de mai jos…linia galbenă este Calea Victoriei, iar zona încercuită a fost Str. Berzei). Sunt sigur că există cineva care are ceva explicații inutile, însă eu am treaba si vreau străzi circulabile, nu șantiere părăsite la vreun kilometru de guvern și în apropierea gării de nord !!
La fel se întâmplă pe Calea Văcărești, unde trebuia să fie construită o pasarelă care sa descongestioneze traficul în zona bla bla bla… Rezultatul ?? Șantier părăsit, un sens de mers (jumătate de stradă) cu 3-4 benzi blocat, tramvai nefuncțional de câțiva ani și să nu uităm cozile infernale ce se formează de la Piața Sudului până la apa Dâmboviței !! Centura București este de asemenea o mizerie și UN JEG ORDINAR !! (excepție face tronsonul Ștefănești-DN1) Dacă pe undeva se mai întamplă și vreun accident, chiar și tamponare ușoară, ești PA-Larevedere…ajungi acasă unde vei putea fi bănuit chiar de infidelitate! 😉

Așadar domnule Oprescu, eu, cetățeanul, vă rog frumos să terminați cu „rahaturile” cele noi și să le terminați întâi pe cele vechi !!! Și să nu spuneți că nu sunt bani, că nu vă mai crede nici naiba !! Terminați vara asta celelalte lucrări și lăsați Calea Victoriei pentru la anu’ !!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.